Home UK

Het ‘Elektrisch Ecosysteem’ is een boek waarin de stelling wordt onderbouwd dat alles in het ecosysteem van nature werkt door middel van elektriciteit en magnetisme. Op feitelijk anekdotische wijze wordt de elektrische wereld geopend van bijen, bacteriën, cellen, waterdieren, vogels, mensen en het aardmagnetisch veld. Het is een inspirerende realiteit die vraagt om bezinning en dialoog over de kwetsbaarheid en de natuurlijke balans van dat ecosysteem waarin alles met elkaar verbonden blijkt te zijn en waarin zelfs de stilste frequenties de grootste effecten kunnen veroorzaken.

Het conventionele beeld van het ecosysteem is gefocust op chemische reactiviteit. Alles lijkt terug gevoerd te kunnen worden tot een scheikundige reactie. Bij het koken van voedsel bijvoorbeeld of bij het wassen van haren, het ontsmetten van kleding, het hard worden van cement en zelfs bij verliefdheid lijkt alles te draaien om chemische reacties. Maar wat als we die gedachte even parkeren en kijken naar de elektrische eigenschappen van fysieke fenomenen?

Dit boek neemt je mee op een ontdekkingstocht door een wonderlijk ecosysteem waar bijen vliegende batterijen blijken te zijn, zeehonden gebruik maken van een radarsnor, vogels al eeuwen lang blijken te googelen op het aardmagnetisch internet, kikkers in staat zijn om te zweven op magneetvelden en waar bacteriën naast celdeling ook aan magneetdeling doen. Het geheel beperkt zich niet tot de natuur op aarde. Het strekt zich ook uit naar de grotere context, waar de maan zich blijkt te voeden met elektrische signalen en waar de impulsen van de zon allerlei planetaire processen beïnvloeden.

Ook voedt en verdiept dit boek de discussie over de toepassing van kunstmatige straling en helpt het in het vinden van helderheid over de mate van de impact die de kunstmatige straling van mobiele telefoons, zendmasten en dergelijke hebben op mensen, dieren en planten.

Een aanrader voor iedereen die op een fundamentele manier mee wil denken over het scheppen van een gezonde en veilige wereld voor toekomstige generaties.

Gastlezingen, workshops en presentaties over het ‘Elektrisch Ecosysteem’ zijn te boeken via deze website.

Evenementen
  1. Presentatie Eikpunt Lent

    April 3 @ 8:00 pm - 10:00 pm